NEON 2013 – jubileumskonferanse i Bergen!

Mellom høye fjell og dype daler – NEON gjennom ti år!

neon13I 2013 arrangeres NEON-dagene i Bergen, med PhD-dag 27.11 og selve konferansen 28-29.11. Det er både ti år siden nettverket ble stiftet og den tiende konferansen: NEON feirer jubileum! I god kollektiv NEON-ånd arrangeres konferansen av en utvidet gruppe med deltakere fra Uni Rokkansenteret, Universitetet i Bergen, Norges Handelshøgskole, Samfunns- og næringslivsforskning, Norsk Samfunnsvitenskapelig Datatjeneste og Høgskolen i Bergen.

Les mer om konferansen i Paraplyen, NHH.

Konferansen finner sted på Scandic Hotel Bergen City, i Håkonsgaten 2 i Bergen sentrum. Konferanseavdeling ligger tvers over gaten fra Bergen kino. Et kart finner du her

Påmelding: www.neondagene.axaco.se

Også i år har vi redusert pris for PhD-studenter. Videre er det forhåndsbestilt rom på konferansehotellet, men det er neppe nok til alle – så her er det førstemann til mølla som gjelder! Bestilling av rom og middag gjøres sammen med påmelding til konferansen. Det er mulig å velge faktura for betaling.

Priser:

PhD-studenter 1500,-
Ordinære deltakere 3000,-
Jubileumsmiddag: 490,-
Overnatting på konferansehotellet: 1390,- (enkeltrom) eller 1590,- (dobbeltrom)

Vi arrangerer også i år en egen PhD-dag i forkant av hovedkonferansen. Du kan lese mer om dette her.

Last ned programmet.

Papersamling (passordbeskyttet)

Detaljert sesjonsprogram NEON 2013


Sesjoner:

På stiftelsesmøtet i 2003 spurte Børre Nyhlen om organisasjonsforskere i Norge har «noe mer enn organisasjon» til felles. I år følger vi opp og spør: Hvor står vi nå, ti år etter? Vi retter oppmerksomheten mot organisasjonsteoriens og organisasjonsforskningens relevans, status quo og anvendelse i Norge. Organisasjonsforskningen favner vidt og dekker i sin fulle bredde et stort spekter av disipliner, tilnærminger, tema og problemstillinger: Fra makro-orienterte systemstudier i statsvitenskapen til mikro-orienterte studier i antropologien, fra empirinære praksisstudier til teoretisk orienterte kartlegginger av strukturer. Om organisasjonsforskningen framstår fragmentert og fasettert, er den like fullt vital og livskraftig.

I årets jubileumskonferanse retter vi fokus mot tre emner: For det første, hva er utviklingen i norsk organisasjonsforskning? Hvordan ser «landskapet» ut i dag? Er det større skiller enn før, eller mer brobygging, erfaringsutveksling og kontakt mellom miljøene enn for ti år siden? For det andre spør vi oss i hvilken retning vi går: Forsøker vi å svare på andre spørsmål i dag enn før, er de teoretiske og empiriske utfordringene de samme – eller nye? For det tredje ønsker vi å sette fokus på sammenhengen mellom forskningen vår og etterspørselen etter kunnskap om organisasjon i omverdenen: Er organisasjonsforskningen relevant?

Som vanlig inviterte vi også i år alle NEONs individuelle medlemmer til å foreslå gruppesesjoner i ulike format, der forslagsstillerne selv definerte tema, arbeidsmåte og organisering. Mange har hatt sesjoner om samme tema på flere av konferansene våre, og noen nye har kommet til. Nå er det på tide å sende inn abstracts: Alle forslag er velkomne!

Følg gjerne med på denne siden for oppdateringer og detaljer om programmet, arrangementet og ikke minst sesjons- og paperinvitasjoner! Hvis du har spørsmål eller henvendelser om konferansen eller nettverket, kan du kontakte oss på webredaksjon@neonnet.no

 

Det er stengt for kommentarer.